Підприємець і лобіст Сайверт Ван Ліенден більше не затримується за участь в угоді з маскою для обличчя, повідомляє в середу Державна прокуратура (OM).

Державна прокуратура не хоче надавати інформацію про те, до чого привів допит Ван Ліендена, але вказує, що його звільнення не означає, що він більше не є підозрюваним, за словами прес-секретаря Державної прокуратури.

Ван Ліенден був заарештований у понеділок разом з двома іншими засновниками Альянсу допоміжних військ фонду, один з них також був звільнений. Третій все ще перебуває під вартою.

Розслідування щодо Ван Ліендена і його ділових партнерів триває, але прокуратура вирішила більше не тримати цих людей під вартою.

Державна прокуратура почала кримінальне розслідування після повідомлення телерадіокомпанії Рандстада. Були проведені обшуки в двох будинках і офісі. Рандстад постачав співробітників альянсу допоміжних сил, тому що вважалося, що мова йде про благодійність.

Пізніше, однак, з’ясувалося, що Ван Ліенден та інші (колишні) директори заснували приватну компанію, яка займалася купівлею і продажем масок для обличчя. Як результат, разом з іншими засновниками він заробив би мільйони на угоді з масками для обличчя, яку вони уклали з Міністерством охорони здоров’я.

Рандстад подав скаргу в грудні. Група вирішила взяти участь у декларації, яка була підготовлена адвокатом Пітером Плазманом протягом деякого часу.

Залишити відповідь