Компанія з доставки їжі Just Eat Takeaway, материнська компанія, серед інших Thuisbezorgd.nl , швидко стає прибутковим.

Про це заявив генеральний директор Джитсе Гроен, пояснюючи річні показники групи.

За його словами, минулий рік був роком, в який все ще були зроблені значні інвестиції, особливо в першій половині року, але з тих пір компанія знаходиться на шляху до чорних цифр.

Just Eat Takeaway закінчила рік зі збитком понад 1 мільярд євро. Роком раніше цей дефіцит становив 151 мільйон євро. Компанія витягнула гаманець для придбання Grubhub, а також для Bistro.sk . крім того, були понесені витрати на придбання, які були зроблені раніше.

Оборот склав 5,3 мільярда євро. Це означало збільшення на третину в порівнянні з попереднім роком. Слід зазначити, що Just Eat Takeaway включав результати раніше придбаних компаній за весь рік, хоча вони не були частиною Just Eat takeaway протягом року. Без цього ефекту оборот склав 4,5 мільярда євро. Результати виявилися дуже розчаровуючими для аналітиків. Наприклад, експерти очікували набагато більш високого обороту в поєднанні зі значно меншими втратами.

Північна Європа була найприбутковішим регіоном для Just Eat на винос. У Великобританії та Ірландії компанії вдалося подвоїти кількість замовлень за останні два роки. Крім того, Just Eat Takeaway оголосила, що 1 квітня вона піде з Норвегії та Португалії.

Цього року Just Eat takeaway розраховує на збільшення прибутку в порівнянні з валовим прибутком від замовлень, зроблених в компанії. Він все одно буде негативним. Компанія помітила, особливо в останньому кварталі минулого року, що прибутковість вже поліпшується.

Материнська компанія Thuisbezorgd раніше оголосила, що отримала більше замовлень, хоча зростання замовлень в останньому кварталі 2021 року був незмінним. З іншого боку, минулого року компанія вклала значні кошти у Великобританію. Крім того, все більше і більше замовлень доставляється власними кур’єрами Just Eat Takeaway, де раніше основна маса афілійованих ресторанів організовувала власну доставку. Це також створює додаткові витрати.

Залишити відповідь