Windows 7, безумовно, є однією з найулюбленіших версій операційної системи Windows за всю історію. Незважаючи на те, що Windows 7 була всього лише вдосконаленою версією своєї попередниці Vista, в ній було безліч функцій і поліпшень, які зробили цю версію Windows найулюбленішою операційною системою Windows на сьогоднішній день.

Windows 7 включає в себе ряд нових комбінацій клавіш для легкого доступу до всіх функцій робочого столу, але не багато користувачів знають або, принаймні, не використовують ці заощаджують час поєднання клавіш. Для тих, хто працює під управлінням Windows 7, Нижче наведені деякі з дуже корисних поєднань клавіш, що дозволяють швидко і легко виконувати свою роботу.

Ctrl + Shift + N: У Vista і попередніх версіях Windows нам доводилося клацати правою кнопкою миші, вибирати Створити, а потім вибирати нову папку або натискати на кнопку Створити папку на панелі інструментів провідника, щоб створити нову папку. У Windows 7 ви можете використовувати гарячу клавішу Ctrl + Shift + N для швидкого створення нової папки. Це поєднання клавіш – моє особисте улюблене.

Windows + Home: використовуйте цю комбінацію клавіш, коли у вас відкрито кілька програм і вікон, і ви хочете швидко згорнути все, крім поточного активного вікна. Повторне натискання Windows + Home знову відновить всі ці вікна.

Windows + D: гаряча клавіша Windows + D дуже зручна в ситуаціях, коли ви хочете подивитися, що знаходиться на робочому столі, або хочете швидко повернутися до робочого столу з вікна програми. Це поєднання клавіш дуже схоже на Windows + Home, але гаряча клавіша Windows + D згортає всі вікна.

Windows + B: цей ярлик корисний, якщо ви хочете швидко перейти в область системного трея на панелі завдань, не переміщаючи мишу. Просто натисніть гарячу клавішу Windows + B, а потім використовуйте клавіші зі стрілками для доступу до значків програм в треї. Я використовую цю гарячу клавішу для швидкого переходу в системний трей і безпечного видалення підключених USB-накопичувачів.

Ctrl + Shift + Enter: у Windows 7 іноді може знадобитися запустити програму з правами адміністратора. Наприклад, ви можете відкрити командний рядок від імені адміністратора, щоб включити або відключити гібернацію. За допомогою миші нам потрібно перейти в меню “Пуск”, клацнути правою кнопкою миші на програмі, яку ми хочемо запустити від імені адміністратора, а потім вибрати опцію”Запуск від імені адміністратора”.

Щоб відкрити програму з правами адміністратора за допомогою сполучень клавіш, просто введіть назву програми в поле пошуку меню “Пуск”, а потім одночасно натисніть клавіші Ctrl + Shift + Enter, щоб запустити програму з правами адміністратора. Наприклад, введіть командний рядок у полі пошуку меню “Пуск”, а потім натисніть клавіші Ctrl + Shift + Enter, щоб відкрити командний рядок від імені адміністратора.

Windows + Стрілка вниз: при використанні декількох програм нам може знадобитися згорнути програму, яку ми деякий час не будемо використовувати. Замість того, щоб натискати кнопку згортання, просто натисніть Windows + стрілка вниз, щоб згорнути активне вікно. Будь ласка, зверніть увагу, що якщо програма запущена в розгорнутому вікні, вам може знадобитися двічі натиснути Windows + стрілка вниз.

Аналогічно, ви можете використовувати Windows + стрілка вгору, щоб розгорнути активне вікно програми.

Windows + Стрілка вліво / вправо: під час роботи з декількома програмами Ви можете використовувати Windows + стрілка вліво / вправо, щоб закріпити поточне вікно зліва / праворуч від екрану. Дуже корисно для тих, хто працює з моніторами з великим екраном.

Windows +(1-9): ті з вас, хто довгий час грає з Windows 7, ймовірно, використовують це поєднання клавіш для запуску програм на панелі завдань. Якщо ні, ви можете використовувати це поєднання клавіш для запуску закріплених програм на панелі завдань. Наприклад, якщо ви закріпили програму TeamViewer безпосередньо поруч з кнопкою “Пуск”, Ви можете запустити її, натиснувши Windows + 1.

Залишити відповідь