Меню швидкого доступу, або широко відоме як меню Win + X, є однією з менш відомих функцій Windows 8. Меню Win + X за замовчуванням приховано, і для перегляду прихованого меню Win + X необхідно або одночасно натиснути клавіші Windows + X, або клацнути правою кнопкою миші на кнопці попереднього перегляду початкового екрану, яка з’являється при наведенні курсору миші в нижній лівий кут екрану.

З налаштуваннями за замовчуванням меню Win + X дозволяє швидко отримати доступ до різних системних інструментів без необхідності перемикатися на початковий екран. За допомогою меню Win + X ви можете легко отримати доступ до програм і функцій, Центру мобільності, Параметрам харчування, засобу перегляду подій, системі, Диспетчеру пристроїв, управління дисками, Управління комп’ютером, командному рядку, командному рядку з правами адміністратора, Диспетчеру завдань, панелі управління, Провіднику файлів, пошуку і запуску. Можна навіть поліпшити це меню, додавши нові опції за допомогою безкоштовного інструменту під назвою Win + X Menu Editor.

Також можна додати опції вимикання, глибокого сну і перезавантаження в меню Win + X для швидкого вимкнення або глибокого сну Вашого комп’ютера. Основна мета цього меню – дозволити вам швидко отримати доступ до різних інструментів адміністрування, оскільки меню “Пуск” відсутнє в Windows 8.

Користувачі Windows 7 і Vista, які з якихось причин не оновилися до Windows 8, також можуть захотіти отримати нове меню Win + X у своїх поточних операційних системах. Якщо ви використовуєте Vista або Windows 7 і хочете включити ту ж функцію, ви будете раді дізнатися, що тепер можна додати Win + X men в Windows 7 і Vista, встановивши невеликий інструмент під назвою Snap Plus.

Snap Plus-це безкоштовна утиліта, призначена для поліпшення функціональності snap, а також додавання зручного меню Win + X в Windows 7. Як тільки Snap Plus буде встановлений на вашому КОМП’ЮТЕРІ, ви можете відкрити меню Win + X, одночасно натиснувши клавіші Windows і X. так само, як і меню в Windows 8, ви можете запускати всі перераховані програми в меню Win + X за допомогою поєднань клавіш. Наприклад, ви можете запустити командний рядок, натиснувши клавіші Win + X, а потім натиснувши клавішу C.

Крім того, ви також можете використовувати цей інструмент для поліпшення функції прив’язки в Windows 7. Коли Snap Plus запускається з налаштуваннями за замовчуванням, вам потрібно утримувати клавіші Windows і Control, а потім натискати цифрові клавіші на цифровій клавіатурі на клавіатурі, щоб розташувати поточне вікно в будь-якому кутку робочого столу. Наприклад, ви можете натиснути Windows + Control + 9, щоб перемістити поточне активне вікно в правий верхній кут екрану, а Windows + Control + 3 – в правий нижній кут екрану.

Залишити відповідь